Tuesday, July 7, 2009

Ameerika astronautide ehk Kremli dieet

Ameerika astronautide dieet, mida tuntakse ka Kremli dieedi nime all, kujutab endast süsivesikutevaest dieeti. Selle dieedi väljatöötajate arvates on just süsivesikud meie peamised vaenlased ning nende tarbimise vähendamine aitab vabaneda liigsest kehakaalust.
Ühed allikad väidavad, et see dieet leiutati mingisuguses kinnises Kremli meditsiinikeskuses ja seda hoiti tänaseni suure saladuskatte all. Sellest ka dieedi nimetus: “Kremli dieet”. Teised ei ole sellega absoluuutselt nõus ja kinnitavad, et selle dieedi autoriteks on ameeriklastest NASA toitumisspetsialistid ja seda võib nimetada ainult nii: “ameerika astronautide dieet”.

Astronautide dieedi peamised põhimõtted seisnevad järgmises: igale toiduainele vastab kindel punktide arv (sellest ka veel üks dieedi nimetus – ''punktidieet'') ja kõhnumiseks (kaalu säilitamiseks) on vaja, et teie ööpäevane toiduratsioon ei ületaks:

• kõhnumise eesmärgil – 40 punkti;
• kaalu säilitamise eesmärgil - 60 punkti.

60. punkti piiri ületamisel hakkab kehakaal kasvama. Hoides oma igapäevast toiduratsiooni 40. tingühikul, võite 8 päevaga võtta kaalust alla 5,5 kg.

Niisiis, eelkõige tuleb vältida magusaid, jahust ja kartulist valmistatud roogasid, leiba ja riisi. Esialgu tuleks loobuda ka süsivesikuterikastest aedviljadest, puuviljadest ja puuviljamahladest. Kõige tähtsam – ärge lisage roogadele suhkrut. Isegi üks tükk suhkrut katab teie päevase energiavajaduse, kuid söönuks te sellest ei saa.

Süüa võib kala, liha, juustu, väikese süsivesikutesisaldusega aedvilju ja muid ''väheväärtuslikke'' toiduaineid. Tabelis on antud iga toiduaine väärtus tingühikutes- sõltuvalt temas leiduvate süsivesikute kogusest.

Tabelis on vastavalt Kremli dieedile ära toodud peamistele toiduainetele antud punktid. (100 g kohta, kui pole näidatud teisti):

tabeli leiate:

http://www.coffeetea.info/ee.php?page=news&action=article&id=806

No comments:

Post a Comment