Wednesday, May 6, 2009

Greibi dieet

See dieet kaotab nädalas 3-4 kg ja on küllalt vitamiinirikas, iseasi, kas küllalt odav
Selle dieedi põhimine reegel – mitte süüa peale kella 7 õhtul.

1 päev

Hommikusöök: greip või tema mahl ilma suhkruta, 2 tükki sinki kaaluga a` 25 g (ilma valge rasvaribata), kohvi või tee, ilma suhkruta.
Lõuna: greip ja sidrunimahlaga maitsestatud aedvilja salat, (suvalised tärklisevaesed juurikad + rohelised). Portsu suurus 250 g. Kohvi või tee.
Õhtusöök: keedetud või restil praetud liha (150 g toorkaalus), roheline salat sidrunimahlaga (200 g), tee lusikatäie meega.

2 päev

Hommikusöök: greip või tema mahl + 2 muna (mitte praetud), tee, kohvi, suhkruta.
Lõuna: greip + 50 g juustu (soovitav rasvasus 20 – 30 %), võib asendada 150 g kodujuustuga või mitterasvase kohupiimaga.
Õhtusöök: kupatatud või grillitud kala 200 g, suur salat rohelistest aedviljadest, maitsestatud sidruni-oliivõliga (st. Teelusikas sidrunimahla ja sama palju oliiviõli), + tükike musta leiba (20 g).

3 päev

Hommikusöök: greip või tema mahl. Kaks supilusikatäit kaerahelbeid või müslit, supilusikatäis rosinaid, paar-kolm peenestatud pähklit (mitte arahiis), millele on lisatud rasvavaba jogurtit või piima (4 supilusikat).
Lõuna: greip, kruusitäis aedvilja/juurvilja suppi või läbipaistvat puljongit ning kaks kuivikut. Õhtusöök: pool greipi (süüa enne und), 200 g kana (grill või keedetud), 2küpsetatud tomatit .Tee.

4. päev

Hommikusöök: klaas tomatimahla, keedetud muna, tee sidruniga.
Lõuna: greip + suur salat porgandist ja rohelistest aedviljadest (kurgid, pipar, seller, lehtsalat, brokkoli jne.) üle valatud sidrunimahla ja oliiviõliga + tükk leiba tavalist või röstitud.
Õhtusöök: keedetud või hautatud aedvili – kapsas, peet, porgand, seller, kabatšokk, v.a kartul ja mais (kokku mitte üle 400 g). Tee. Ööseks klaas greibi mahla või värske greip

5 päev

Hommikusöök: puuviljasalat (greip, apelsin, õun). Kohvi või tee sidruniga.
Lõuna: suur küpsetatud kartul koos kapsasaltiga või suvaliste roheliste aedviljadega (200 g). Õhtusöök: loomafilee (200 g) või kana (250 g) või kala (250 g). Küpsetatud tomat või tomatimahl. Ööseks greip või tema mahl

6 ja 7 päevaks võib võtta mingi eeltoodud päeva omal vabal valikul


Iga päev, kui võib juhuslikult tekkida tugev näljatunne, võib lisaks põhitoidukordade vahele lisada klaas keefiri, õuna või apelsini, aga ka 1 teelusikatäis mett 1 kord päevas tee magustamiseks. Teena on eelistatud roheline tee ja sidruniga. Päeval, kui te sellist teed ei kasuta, ärge jooge keefiri! Kohvi peab olema ainult värskelt keedetud.

Ööseks võite endale lubada süüa vaid greipi, ei mitte mingisuguseid keefirikesi! Parim söögikordade vahe oleks 5 tundi peale eelmist. Soola võib süüa vaid surma ähvardusel (see pidurdab dieeti) ja ka siis väga mõõdukalt. Sool on täielikult asendatav kuivatatud maitsetaimedega. Igasugused soustid on keelatud. Muud maitseained, peale punase pipra, on soovitav selle dieedi ajaks ajutiselt unustada.. Värske kala asemel võib kasutada ka konservkarbi oma, kuid vaid omas mahlas konserveeritud (parim oleks tuunikala). Heeringas ja skumbria, aga ka muud rasvased sordid peavad olema unustatud. Lihaks ka ainult puhas tailiha. Kui te selle kõik täidate „ausalt“, siis te kaal väheneb suhteliselt kiirelt ja ilma eriliste hingepiinadeta.

No comments:

Post a Comment