Tuesday, May 5, 2009

Vitamiini-valgu dieet

Et saada vormi suhteliselt lühikese ajaga, tasuks proovida kerget vitamiini-valgudieeti. Vitamiini-valgu dieedi kõige suurem pluss on see, et dieedikuur põhineb suhteliselt kergesti talutaval toitumisplaanil, mis ei hoia sind näljas. Teiseks ei kahjusta see dieet sinu tervist ja kolmandaks - tänu sellele dieedile võid sa juba 10 päevaga kaotada 5-9 kilogrammi! Dieedi jooksul on lubatud süüa vaid vitamiini- ja valgurikast toitu. Süsivesikud ja rasvad on täielikult keelatud. Toitu tuleb süüa ilma seda eelnevalt maitsestamata (väldi ketśupit, majoneesi, marinaadi jms). Miinimumi on viidud ka soola tarbimine.

Vitamiini-ja valgurikkaid toidukomponente tuleb tarbida eraldi, erinevate toidukordade ajal, kuna "eraldi" söömine tagab tõhusamat kehakaalu langemist.

Dieedi ajal võib ja suisa peab jooma rohkesti vett! Eelistatult mineraalvett, samuti suhkruta taime- ja rohelist teed. Vee hulk, mida tarbid päeva jooksul, pole piiritletud, seega tarbi seda nii palju kui vähegi võimalik.

Teiste jookide (karastusjoogid, nt. limonaadid, mahlad, mahlajoogid, alkohoolsed joogid) - on dieedi pidamise ajal välistatud.

Dieedi toitumisplaan näeb ette 6 toidukorda päevas, ning süüa tuleb iga 2,5 h tagant.Tänu sellele, et toidukordade vahele ei teki pikemat pausi, ei tunne dieedipidaja ka rõhuvat "näksimisele" ajendavat näljatunnet.

Dieedi toitumisplaan:

8.00 - kaks keedumuna (valk)
10.30 - 1 greip (vitamiin)
13.00 - 200 g keedetud kvaliteetliha, nt. kana või kalkunifilee (valk)
15.30 - 2 õuna (vitamiin)
18.00 - 200 g keedetud kala (valk)
20.30 - 1 suur apelsin (vitamiin)

Toodud valgurikaste toiduainete asemel võib süüa nt. lahja kohupiima või juustu. Vitamiinide osas kõlbab süüa mitte ainult puuvilju, vaid ka värskeid või keedetud köögivilju, nt. porgand, kurk, tomat, kaalikas, peet jms). Puuviljadest võib süüa praktiliselt kõike, va suhkruseid puuvilju, nagu viinamarju, banaane, aprikoose - kuna nendes on liialt palju (dieedi toitumisplaani poolt välistatud) süsivesikuid. Köögiviljadest jäta välja ainult kartul.

Kui sooviks on langetada kaalu enam kui 5-7 kg võrra, siis tuleks dieedi järgselt pidada 1-2 nädalane paus (minnes üle tavalisele toitumisele) ja seejärel korrata dieeditsükkel algusest peale.

No comments:

Post a Comment