Tuesday, May 5, 2009

Kurgidieet

Kas teadsite, et kurk on üks vanemaid aedvilju? Selle ajalugu ulatub 3000 aasta taha Indiasse. Kurk koosneb 95-96 % ulatuses veest, mis teeb temast suurepärase toiduaine kõikidele dieedipidajatele.

Kurgi söömine normaliseerib soolade tasakaalu organismis, puhastab nahka, töötab organismis diureetikuna (väljutab vedelikku) ning stimuleerib ainevahetust.
Ehkki kurk ise sisaldab väga vähe kaloreid (45-50 kcal/100g), saab kurgist taimeõli või hapukoorekastmega maitsva salati, mis tekitab ligi kolmeks tunniks täiskõhutunde.
Siiski ei tasuks kurgidieeti pidada üle kolme päeva, sest vastasel korral jääb organismil vajaka elutähtsatest vitamiinidest ja mineraalainetest. Puhastavaks nn. Detox-dieediks aga sobib kurgidieet ideaalselt.
Võta 1 kg värskeid kurke, lisa maitse järgi 1% hapukoort või taimeõli, lisa veidi soola, hakitud värsket peterselli, tilli või sibulat. Jaga salat kolmeks portsjoniks.
Söö seda kolm korda päevas: kell 12, kell 16 ja kell 19.
Lisaks võid õhtusöögiks süüa 50g väherasvast loomaliha, tüki kanafileed või ühe muna.
Hommikusöögiks söö tükk röstleiba, määri sellele pisut lahjat margariini või võid. Kõrvale joo tass suhkruta kohvi või teed. Enne uinumist võid süüa ühe õuna, banaani või pirni.

No comments:

Post a Comment