Monday, May 11, 2009

Tähemärgidieet

Veidraid dieete on aastatega nähtud loendamatu arv. Nüüd on oma teooriaga lagedale tulnud ka astroloogid, kes räägivad tähtkuju mõjust inimese kehakaalule.
Tähemärgidieedi järgi on väidetavalt kõige lihtsam dieeti pidada tulemärkide esindajatel ehk Jääradel, Lõvidel ja Amburitel, sest nemad põletavad kaloreid teistest kiiremini. Nende nõrkusteks on madala toiteväärtusega menüüd ja kirg süüa alati rohkem, kui nad vajaksid. Tulemärgis sündinu dieedimoto peaks olema: «Hommikul söö nagu kuningas, lõunal nagu prints ja õhtul nagu kerjus». Astroloogid usuvad, et järjekindlus ja nimetatud põhimõte on nende tähtkujude puhul eduka dieedi alus. Maamärgid Sõnn, Neitsi ja Kaljukits peavad kaalukaotamisega teistest rohkem vaeva nägema, sest nemad kipuvad korralikult kilosid vööle koguma. Kaalu kontrollimist alustavad nad juba kriitilises seisus. Õhumärgid Kaksikud, Kaalud ja Veevalaja on kiire kaalulangetamise osas õnnega koos nagu tulemärgidki, sest nende energilisuse juures kaovad kilod nagu iseenesest, kinnitavad tähemärgidieedi pooldajad. Murettekitav on aga see, et nende tähtkujude esindajad kipuvad dieeditamises kõige enam äärmustesse langema. Kõik või mitte midagi! Abiks oleks range dieedipäeviku pidamine. Veemärgid Vähk, Skorpion ja Kalad kosuvad ja kõhnuvad nagu imeväel. Astroloogid toovad põhjuseks selle, et kaalunumbrit ei mõjuta nende puhul mitte rasv, vaid organismi kogunev vesi. Kõike öeldut puhta kullana võtta ei tasu, aga katsetada ju võib

Jäär

(21. märts – 20. aprill)

Jäära tähtkuju esindaja võtab uue dieedi reeglina ette suure entusiasmiga, ent kui kilod ülehelikiirusel kaduma ei hakka, loobub ta peagi. Jäära dieedis on oluline mitmekesisus, sest ta kipub kergesti tüdinema ja siis lendab ka dieet kohe nurka.Jäärasid soosib Marss, mille vitamiiniks peetakse K-vitamiini. Seda leidub tomatis, rohelistes hernestes ja spinatis, dieetmenüüsse võiksid kuuluda veel sibul, küüslauk, porgand ja värske peakapsas. Eriti sobib nõgesesupp. Selle tähtkuju esindajale sobivad värsked salatid ja õuna- ning viinamarjamahl.Söögivalikus võiks olla ka komponente, mis toetavad ja tugevdavad aju tegevust: lai teraviljamenüü, eriti nisutoidud, veidi liha ja piisavas koguses kala.

Sõnn

(21. aprill – 20. mai)

Sõnn kaotab kaalu oma loomusele omaselt aeglaselt, kuid järjekindlalt. Kannatliku tüübina saab selle tähtkuju esindaja dieediga muretult hakkama.Sõnne soosib Veenus, mistõttu soovitatakse neile E-vitamiini, mida leidub taimeõlis ja nisuidudes. Sõnni sõbrad on õunad, viinamarjad, aedviljad, tšilli ja karri. Dieetmenüüsse hulka peaks kuuluma kartul, spinat, varajane kapsas ja petersell. Kasulikud on ka sidruniga maitsestatud joogid.Sõnnid on tuntud maiasmokad, kuid just suhkru tarvitamist neile ei soovitata. Kommid ja küpsised tuleks asendada kuivatatud puuviljadega.

Kaksikud

(21. mai – 20. juuni)

Kaksikute tähtkuju esindaja sööb kiirustades ja ebatervislikult, kuigi peaks sööma tihti ja vähe korraga.Kaksikuid soosib Merkuur, mille vitamiiniks peetakse C-vitamiini. Seda esineb rikkalikult rohelises sibulas, sõstardes, hapuoblikas, nõgeses, samuti tsitruselistes ja kiivis. Apelsinid, greibid ja virsikud ei tohiks Kaksikute laualt puududa. Dieetmenüüsse peaksid kuuluma kurkidest, sellerist, petersellist ja tillist valmistatud salatid. Kaksikutele sobib ideaalselt linnuliha. Tähelepanu peavad nad pöörama loomsele valgule – seda tuleks süüa mõistlikes kogustes ja kord päevas. Kohv ei sobi Kaksikutele aga üldse!

Vähk

(21. juuni – 23. juuli)

Vähk on hea kokk, kes proovib meelsasti uusi retsepte. Kuna selle tähtkuju esindajad on muretsejad, võivad neil tekkida kõrvetised ja muud kõhuhädad. Vähke soosib Kuu, mille vitamiiniks peetakse B-vitamiini. Seda on palju porgandis ja spinatis, samuti hernestes, kapsas ja teistes köögiviljades. Dieetmenüüsse peaks Vähk võtma redise, kapsa ja kabatšoki, mis on kasulikud nende maole ja närvisüsteemile. Loobuma peaks ta loomsest toidust, paremaks valikuks on kala, teravilja- ja piimatoidud. Unustada võiks ta suhkru, pagaritoodete ja õlle tarbimise.

Lõvi

(23. juuli – 23. august)

Elunautijast Lõvi armastab vabadust, aga ka head sööki ja jooki. Kiire ainevahetuse tõttu võib ta seda endale õnneks lubada. Kuna Lõvi vajab tegutsemisvabadust, ei tohi tema dieetki olla väga range ega täpselt ette kirjutatud. Lõvi tähtkujus sündinuil soovitatakse vältida kõike ergutavat ja ärritavat – teravaid toite ja jooke. Selle asemel peaks ta rõhku panema vereringele ja vere «puhastamisele» ehk teisisõnu punaste vereliblede taastootmisele.Lõvisid soosib Päike. Selle sodiaagimärgi vitamiin on A ja selle põhikomponent karotiin. Järelikult mõjuvad Lõvile kõige paremini köögiviljad porgand, kõrvits ja tomatid. Mõistagi on liharoad Lõvi lemmikud, kuid tervislikum on süüa siiski küüslauku ja peeti. Kommi asemel sobivad kuivatatud puuviljad.

Neitsi

(24. august – 23. september)

Neitsi peab dieeditamisel arvestama oma tundliku seedimisega, sestap oleks neile ideaalne taimetoit. Neitsile on väga olulised tervislikud kombed ning mõistlik toitumiskultuur. Isegi hoolikalt valmistatud menüü puhul tuleks toidukorrad täpselt paika panna.Neitsi on tihtipeale perfektsionist. See omadus aga muudab dieedipidamise pikema aja jooksul keeruliseks – keegi ei suuda ju pidevalt ranget režiimi järgida. Neitsi tähtkujus sündinuid soosib Merkuur, mille vitamiiniks peetakse C-vitamiini. Seda leidub ohtralt sibulas, hapuoblikas, sõstardes, nõgeses ja tillis. Peale selle soovitavad astroloogid selle tähtkuju esindajatele kaunvilju. Unustada ei tasu peterselli, õunu, banaani ja pruuni riisi.

Kaalud

(24. september – 23. oktoober)

Kaalud on tüübid, kes usuvad, et kui küllalt kaua oodata, kaovad kaaluprobleemid iseenesest. Nii see siiski pole. Soodumus kiiresti kosuda ei tee nende elu just lihtsaks. Õnneks motiveerib Kaalusid dieeti pidama hea välimus – see on neile väga oluline. Kaalude tähtkujus sündinuile sobib vesi. Vett tuleb juua palju, aga alkoholi ja magusad joogid võiks targu unustada. Alkohol mõjub neerudele ja põiele, liigsöömine kehakaalule. Vale toitumine võib põhjustada ka nahaprobleeme.Dieetmenüüsse sobivad hästi kurk, kala, mais, tomatid, õunad, maasikad, värsked kabatšokid ja petersell, sama tähtsad on ka spinat ja roheline hernes – need toiduained on Kaaludele kõige sobivamad.

Skorpion

(24. oktoober – 23. november)

Skorpioni märgi all sündinu võib töösse süvenedes söömise sootuks unustada. Seetõttu peaksid Skorpioni menüüsse kuuluma lihtsalt valmistatavad söögid. Dieettoidu hulka soovitatakse neil lisada kirsse, apelsini, sidrunit, värsket peakapsast ja porgandit.Kõige rohkem sobib Skorpionile toit, mis soosib vereloomet: jookidest piim ja kali, toidupoolisena kama ja linnuliha. Head on mädarõigas ja seller. Veenusevitamiin E on selle tähtkuju esindajale hädavajalik.

Ambur

(24. november – 22. detsember)

Ambur kui elavaloomuline tähtkuju endale kaalulangetamises armu ei anna ning enamasti võtab selle ette isegi liiga suurejooneliselt: trenn, dieet ja veel kord trenn. Tulemus peab tulema kiiresti!Amburi igapäevasel toidulaual peaksid olema kartul, hapuoblikas ja petersell, kui järgida astroloogide soovitusi. Samuti on Amburile kasulik Merkuuri-vitamiin ehk C-vitamiin, mida leidub nõgeses, tillis, mustsõstardes, tsitruselistes ja kiivis.Amburile on hommikusöögisarnased kerged ooted keskpäeval paremad mis tahes tugevast lõunast. Ajavahe viimasest söögikorrast magamaminekuni peaks olema pikk.

Kaljukits

(23. detsember – 20. jaanuar)

Kaljukits on reeglina oma otsustes kindel. Kord dieeti alustanud, ta najalt ei loobu. Kaljukitse iseloomustab lause: «Söön selleks, et elada, mitte ei ela selleks, et süüa.» Sellist sihikindlust kadestavad ilmselt paljud. Sihikindlusest üksi pole aga abi. Dieediplaan peab olema realistlik ja teostatav. Läbikukkunud dieedis süüdistab tüüpiline Kaljukits asjaolusid enda ümber, mitte enda osa selles. Erinevalt Lõvi dieedist peab Kaljukitse salenemisplaan olema kindlate reeglitega ning ülitäpselt paika pandud. Dieetmenüüsse sobivad teravad road ja kõiksugused ergutavad lisandid, jookidest õlu ja kali. Kaljukitse horoskoobimärgi eripäraks on, et neil pole piiranguid liharoogade osas. Oluline on mitmekesisus, sest see stimuleerib nende keha.Kaljukitse soosib Saturn, mille vitamiin on D. Kõige rohkem leidub seda kalamaksaõlis, palju on D-vitamiini ka munakollases, võis ja piimas. Dieeditamiseks soovitatakse Kaljukitsele porgandidieeti, samuti peeti, rediseid ja tilli sisaldavaid salateid. Kaljukitse nõrk koht on hambad, mille seisund oleneb suuresti toitumisest. Sellepärast tasub tervislikule toitumisele tähelepanu pöörata.

Veevalaja

(21. jaanuar – 19. veebruar)

«Vähem rasva!» Just sellest motost peaks lähtuma Veevalaja dieet. Toit nõuab tähelepanu, kuid ei pea olema ülerikastatud, -maitsestatud või -komponeeritud. Loomset toitu võib süüa kord päevas. Kasulikud on kalaroad, piim ja teraviljatoidud.Veevalaja soosijaks on Saturn ja D-vitamiin. Seega peaksid tema toidulaual kindlasti olema piim, või ja munakollane. Dieedipidamiseks sobib hästi hapuoblikasupp, tsitruselised ja kuivatatud puuvili, samuti tilli ja peterselli sisaldavad salatid.

Kalad

(20. veebruar – 20. märts)

Kalade tähtkujus sündinud inimesed peavad sööki suhtuma ettevaatuse, piirangute ja kõrgendatud tähelepanuga, sest tavaliselt kalduvad nad üle sööma. Seepärast võivad Kalad dieedi alustamiseks vajada ka väikest abi ja toetust sõbralt.Selle tähtkuju esindajaid soosib Veenus, mille vitamiiniks on E. Seda leidub nisuidudes ja taimeõlis.Dieediks sobib Kaladele kress-salat või salat värskest spinatist ja lehtsalatist. Hästi sobivad ka ploomid, aprikoosid ja virsikud. Kapsamahl teeb Kaladega imet – aitab neil püsida alati heas füüsilises vormis. Soola peaks vältima!

No comments:

Post a Comment